20 Feb 2018

In het weekend van 22, 23 en 24 september 2017 zal voor het eerst ‘Stift in het Licht’ plaatsvinden. Deze dagen staan in het teken van natuur, cultuur en kunst op het Stift. Naast workshops, wandelingen, lekker eten en muziek zullen de internationale kunstenaars van KAFF (Korte Art Flow Festivals) op zaterdagavond 23 september na 20.30 uur lichtkunst voor u vertonen. Het Stift zal dan verrassend in het licht worden gezet!

Op vrijdag 22 september komt de basisschooljeugd langs voor een rondleiding op het Stift. Terug in de Aloysiusschool zullen ze, onder begeleiding van kunstenaars, aan een eigen lichtkunstproject gaan werken. Deze wordt ‘s avonds tussen 18:00 uur en 20:00 uur in de Stiftskerk en Stiftsschool gepresenteerd aan ouders en belangstellenden.

Op zaterdag 23 september starten we om 07:30 uur met een ochtendwandeling onder begeleiding van ervaren gidsen die u informeren over het wild, de vogels en natuur op en rond het Stift. Deze ochtendwandeling sluiten we af met een heerlijk ontbijt in Restaurant de Stiftsschuur. Kosten: € 15,– per persoon. Aanmelden kan via stiftmaaltijd@stiftsgemeente.nl, onder vermelding van ‘Ontbijt’.

Ook op zaterdag 23 september tussen 20:30 en 23:00 uur zullen internationale kunstenaars van Artflow lichtkunst presenteren in de Stiftskerk en buiten op het plein voor de Stiftskerk. Deze lichtkunst zal in het donker te zien, horen (klanken passend bij de omgeving) en ervaren zijn. Meer informatie op www.artflow.events, www.stiftsgemeente.nl of volg ons op Facebook: Stift Weerselo.

Op zondag 24 september verzorgt dominee Dikker Hupkes bij mooi weer een openlucht kerkdienst. Als het weer het niet toelaat gewoon in de kerk. Dit is voor de Stiftsgemeente tevens ‘startzondag’. Deze zal mede de afsluiting vormen van drie dagen ‘Stift in het Licht’. Ook de kinderen zijn dan weer welkom. Na afloop van de dienst zal in de Stiftsschool het nieuwe kerkenwerkboekje worden gepresenteerd en bij de koffie iets lekkers! We sluiten het weekend af met een hapje en drankje op het Stift.

U bent bij al deze activiteiten meer dan welkom. Een volledig programma vindt u op onze website www.stiftsgemeente.nl