18 Jan 2018

De openbare ruimte van het centrum van Weerselo wordt vernieuwd. Op donderdag 19 oktober gaven gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel en wethouder Alfons Steggink van de gemeente Dinkelland het startsein voor de uitvoeringswerkzaamheden.

 

Nabij de Aloysiusschool werd door scholieren een levensgroot beeld van een uil onthuld. De uil komt terug in het logo van de school. Het nieuwe centrum is tenslotte bedoeld voor de toekomst, in letterlijke en figuurlijke zin. Samen met Weerselo heeft de gemeente de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het ontwikkelperspectief. Een levendig, uitnodigend en toekomstbestendig centrum moet er voor zorgen dat Weerselo een aantrekkelijk dorp blijft voor haar inwoners en bezoekers.

 

De werkzaamheden beginnen in de herfstvakantie met het kappen van bomen. Wethouder Steggink: “Ik ben trots op het feit dat we met Weerselo zo’n goed participatieproces hebben doorlopen en dat we nu ook echt starten met de uitvoering van het centrumplan. Het dorp heeft behoefte aan zichtbaar resultaat toe aan zichtbaar resultaat. De herinrichting van de openbare ruimte, waar we nu voor bij elkaar zijn, is een belangrijke en grote operatie.” Gedeputeerde Monique van Haaf vult aan: “Als provincie hebben wij door middel van een subsidie kunnen bijdragen aan een verbetering van het centrum. Ik vind het mooi om te zien hoe Weerselo de laatste jaren dit proces heeft opgepakt. Ik juich het toe dat de samenwerking met inwoners en andere belanghebbende centraal staat.”

bron: persbericht gemeente Dinkelland