20 Feb 2018

Op zaterdag 9 september 2017 is weer de landelijke Open Monumentendag. Op het Stift is de eeuwenoude kerk open voor publiek en wordt van 10.00-16.00 uur de Provençaalse markt gehouden. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud.

In de Stiftskerk zal uitleg gegeven worden over de geschiedenis en het ontstaan van het Stift. Daarnaast is er gelegenheid te luisteren naar korte orgelconcerten van het pas gerestaureerde Knipscheer-orgel uit 1873. We hopen op veel bezoekers en natuurlijk geïnteresseerden in de prachtige monumentale Stiftskerk en omgeving.

Rondom de Stiftskerk, de voormalige Stiftsschool en Restaurant de Stiftsschuur is een Provençaalse markt ingericht. Een gezellige markt met verschillende kraampjes met handgemaakte artikelen, brocante, duurzame producten, eigen gemaakte knieperkes, diverse kunstuitingen, een boekenmarkt en nog veel meer.

2-om-stift

Daarnaast is er voor de kinderen een Franse kindertuin volop passende activiteiten, met medewerking van de Scouting Weerselo. En natuurlijk mag er op een Provençaalse markt Jeu de Boules niet ontbreken!

Het Stift Weerselo hoopt u op 9 september te mogen verwelkomen! Het Stift zal op deze dag het best bereikbaar zijn per fiets. Meer informatie kunt u vinden op www.stiftsgemeente.nl of volg ons op Facebook.

3-om-stift

tekst/foto’s:  D. Bolk