20 Feb 2018

Thema: Pelgrimeren – op weg naar jezelf

Op woensdag 9 augustus 2017 vindt voor de vijfde keer een meditatieve wandeling plaats in Noordoost-Twente, op initiatief van de werkgroep ‘De kerk uitlopen’. Dit keer is het een korte rondwandeling rond de Stiftskerk in Weerselo van ongeveer 5 kilometer met onderweg twee korte stiltemomenten. Daarna wordt in de Stiftsschool de speelfilm ‘The Way’ uit 2010 vertoond, waarin de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella centraal staat. Wandeling en film staan in het teken van het thema pelgrimeren.

 

De deelnemers starten om 18.30 uur in de Stiftskerk in Weerselo. Hier is eerst een kort moment van meditatie, waarbij het thema ‘pelgrimeren’ zal worden toegelicht. “Daarna lopen we de kerk uit”, zeggen de initiatiefnemers uit Ootmarsum en Weerselo, waaronder enkele fervente wandelaars, een kerkelijk werker van Parochie Lumen Christi en een dominee. Het ommetje voert de wandelaars rond het Stift, langs de Mariakapel aan de Wenshofsteeg en langs ‘het glazen huis’ aan de Plegtsweg.

 

Vijfde wandeling

De wandeling is een vervolg op soortgelijke initiatieven in vorige seizoenen. Alle keren waren de deelnemers enthousiast over de combinatie ‘meditatief moment’, samen in stilte wandelen en gezelligheid. Deze keer is de wandeling-plus-film ook heel geschikt voor vakantiegangers, recreanten en zinzoekers. De werkgroep wil het initiatief graag over heel Noordoost-Twente verspreiden.
Film ter inspiratie

Vóór 20.00 uur zijn de avondpelgrims weer terug op het Stift, waar in de Stiftsschool de koffie klaar staat. Na een korte inleiding start de veelgeprezen film ‘The Way’ van Emilio Estevez, met in de hoofdrollen Martin Sheen, Deborah Kara Unger en de Nederlandse acteur Yorick van Wageningen. “De film heeft een bijzonder prettige cadans. Hij biedt – in tegenstelling tot de pelgrimage zelf – geen levensveranderende ervaring, maar wel hoop en inspiratie” (Cinemagazine). “The Way is really a gift” (Rolling Stone).

 

Praktisch

Woensdag 9 augustus 2017, van 18.30 tot circa 22.15 uur. Parkeren op de Parkeerplaats aan de Stiftstraat. Vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met de voorbereiding en de beperkte plaatsruimte in de school is het noodzakelijk dat deelnemers zich tevoren opgeven bij Marjan van Galen, tel. 074 3494256, e-mail vangalenmarjan@gmail.com.