20 Feb 2018

▪  9 september – Monumentendag, Provençaalse markt

Op zaterdag 9 september 2017 is weer de landelijke monumentendag. Op het Stift is de eeuwenoude kerk open voor publiek en wordt van 10:00-16:00 uur de Provençaalse markt gehouden. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud:

In de Stiftskerk zal uitleg gegeven worden over de geschiedenis en ontstaan van het Stift. Daarnaast is er gelegenheid te luisteren naar korte orgelconcerten van het pas gerestaureerde Knipscheer-orgel uit 1873. We hopen op veel bezoekers en natuurlijk geïnteresseerden in de prachtige monumentale kerk en omgeving.

Rondom de Stiftskerk, voormalige Stiftsschool en Restaurant de Stiftsschuur is een Provençaalse markt ingericht. Een gezellige markt met verschillende kraampjes met handgemaakte artikelen, brocante, duurzame producten en diverse kunstuitingen.

Daarnaast is er voor de kinderen een Franse kindertuin volop passende activiteiten, met medewerking van de Scouting Weerselo. En natuurlijk mag er op een Provençaalse markt Jeu de Boules niet ontbreken!

1-ac-stift

▪  22-24 september – Stift in het licht

Daarnaast zal er dit jaar in het vierde weekend van september een veelzijdig programma zijn onder noemer ‘Stift in het licht’. In grote lijnen:

– Op vrijdag 22 september komt de basisschooljeugd langs voor een rondleiding. Terug in de Aloysiusschool zullen ze aan een eigen lichtkunstproject gaan werken. Deze wordt s ‘avonds in de kerk en school gepresenteerd aan belangstellenden.

– Op zaterdag 23 september zullen internationale kunstenaars van Artflow lichtkunst presenteren in de Stiftskerk en buiten op het plein voor de kerk. Dit zal van 20.30-23.00 uur in het donker te zien, horen (klanken passend bij de omgeving) en ervaren zijn.

Meer informatie op www.artflow.nl en op onze eigen website www.stiftsgemeente.nl. De installaties worden waarschijnlijk vrijdag 22 september geïnstalleerd en getest.

– Op zondag 24 september sluiten we af in de Stiftskerk, aanvang 10.00 uur, met een zogenaamde startzondag, waarmee we tegelijk het kerkelijk jaar passend hopen in te luiden.

Iedereen is hierbij van harte welkom! We sluiten gezamenlijk af met koffie in de tuin.

2-ac-stift

Er is gelegenheid om te parkeren, maar het Stift blijft het best bereikbaar per fiets. Er zijn invalidentoiletten, verschoonruimte voor kinderen en alles is met een kinderwagen/rolstoel toegankelijk.

De organisatie van beide evenementen ligt bij de Stiftsgemeente en de opbrengsten zullen ten goede komen aan restauratie doeleinden aan de diverse monumenten op het Stift.

Het Stift Weerselo hoopt u op 9, 22, 23 en 24 september te mogen verwelkomen! Meer informatie kunt u vinden op www.stiftsgemeente.nl en volg ons op Facebook!

Tot ziens op het Stift in Weerselo!

tekst/foto’s: I. Vennegoor-Leeuw